Wikipedia

Arama sonuçları

2 Eylül 2019 Pazartesi

Eve Dönmenin Yolları

                 

                         


                        
              Eve Dönmenin Yolları


Şili'li yazar Zambra'nın okuduğum ilk eseri ve oldukça etkilendiğim diyeceğim bir eser. Değişik bir anlatım, olağanüstü bir kurgu , sadelik bakımından insanı şaşırtan bir düzen içinde ilerlerken sanki yazarı çok yakından tanımış gibi hissediyoruz. Yazar sanki günlüğünü yazarken aslında romanını sunmuş olduğunu görüyoruz. Burda bir iç içelik var.

Kitaba başlarken okuduğum ilk satırlar bu ne biçim 
başlangıç diye düşündürdü, biraz baştan savma gibi 
gelmişti halbuki  orda kaybolma olayı eserin içinde hep bir şekilde seni izliyor kaybolma orda yok olma gibi bir durum sanki bir uçsuz bucaksızlık hem ordasın ama hem değilsin gibi de açıklanbilir ve daha bir başka durumda dışardan bakabilme gibi yanı bana göre burda ki sanki bir nevi metafor gibi. Bunu kitabı okurken ilerleyen zamanda daha iyi anlıyor insan.

Uzun bir süreyi ele almış değişik tarihlerde oldukça önem arz eden günleri mesela deprem yada Şili'deki darbe ve etkilerini içeren ve konudaki düşüncelerini ailesindeki etkilerini ülke içindeki karmaşa düzensizlik .

Bir çok bakımdan Türkiye deki yaşam şartları ile çok 
benzeşen durumları gözlemlememek imkansız. (ceryanların gitmesi ve evdeki büyüklerin gösterdikleri tepki ve dedikleri hemen hemen her defasında hep aynı şeyler.)

Dini inanç siyasi görüşler ve halkın tavrı ve tepkileri genelde bizlere hiç yabancı gelmeyecek şeyler.

Kitabı sesli olarak okudum anlatan oldukça iyiydi gerçekden  ve ayrıca bir kaç defa dinlediğimi de ekleyim her defasında çok zevk alarak severek dinledim benim görüşüme göre bu sene okuduğum en iyi eserlerden. Yazarın bir çok konuda yaptığı tespitler hem sarsıcı hemde oldukça gerçekci yani her 
defasında ya işde budur dediğim çok yer oldu.Çok beğendim çok etkileyici bir anlatımı var. Yazılacak çok şey var ama diyeceğim sadece mutlaka okuyun yazmakla olmaz  okuyun aranızda tartışın konuşun



                           Alejandro Zambra 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder