Wikipedia

Arama sonuçları

27 Mayıs 2021 Perşembe

Edgar Allan Poe'nun Gizemi

                   Edgar Allan Poe


Edgar Allan Poe'yu ne zaman okumaya başladım tarih olarak tam olarak bilemeyeceğim ama her zaman çok ilginç gelmiştir. Anya Seton'un bir romanında Poe dan bahsedilir ve o zaman ki olaylardan bazılarıda romanda geçer. Beğendiğim bir romandı bir çok defa da okudum eseri. Orginal ismi ''Dragonwyck'' türkçesi ise ''Miranda''. Yanlış anlaşılmasın eser de sadece Poe ilgili geçen bir konu var ama kitap kesinlikle bambaşka bir anlatı içeriyor.                                                               
Yazarın yaşamı ile olan bilgilerde oldukça fazla karmaşa var . İkileme düşmemek imkansız gibi. Soy sop olayından çok yazarımızı ilginç kılan öykülerinde ki özellikler. Mezarlıklar dan korktuğunu yazmışlar benim aksime ; benimde en çok sevdiğim huzur bulduğum yerlerdir. 
Bu arada yazmadan geçemeyeceğim diğer konuda Poe'dan etkilenerek yazılan bir çok senaryo dan yola çıkarak yapılan filmler çok ilgi görmüştür.
Yazarın alkol ve uyuşturucuya karşı olan bağımlılığı konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum tek bildiğim her haliyle yazarı ve eserlerini çok beğendiğim. 
Umarım yakın zamanda daha çok eserini okuyabilirim. Susan Archer Talley Weiss den okuduğum eseri okumanızı sağlık veririm kitapla ilgili yazacağım tek şey Poe'yu merak edenlerin okuması biraz bilgi sahibi olması konusunda yardımcı olabilecek bir eser.






2 yorum: