Wikipedia

Arama sonuçları

13 Kasım 2020 Cuma

Alacakaranlık Kuşağı -The Twilight Saga by Stephenie Meyer

                                
                                    Edward İle Bella'nın Fantastik Hikayesi                               
                       

En son okuduğum alacakaranlık serisinin beşinci kitabından sonra şapkamı çıkartıp kendime sordum neden hepimizi bir şekilde çekiyor bu hikayeler? 

Ölümsüzlük mü çekici olan ; yada sıra dışı olması mı!
Hani öyle bir edebi değeri de yok ama bayıla bayıla okuyoruz çoğumuz. Belki de fantastik hikayelerin bizi çekmesinde yatan tek neden bizi gerçeklerden çıkarması uzaklaşmamızı sağlaması kısa bir süre içinde olsa.Sığınağımız gibi oldu bir bakıma.

Burda ki hikaye ise Edward'ın anlatısı. Tabii Bella'ya hayran kalmamak elimizde değil ve babasını çok sevdim ayrıca. Sessiz kendi halinde ve sevgi dolu bir baba. Herkesin  sahip olmak istediği. 

Bella'yı neden sevdik  derseniz yazar karakter olarak hepimizin olmak istediği  örnek insanlardan birini tasvir etmiş. Sessiz,fazla talepkar değil, fedakar ,cesur zeki  neyse çok saymayım mükemmel desek yeterli belki de.

Burdaki bütün karakterler oldukça çekici  ilginç.Hele Bella'nın kısmetinin bu kadar açık olması yani hem kurt adam hem de vampirden olan iki  delikanlının onun için  herşeyi göze alması  karşısında ister istemez ya benim neyim eksik diye düşünmeden edemiyor insan!

 Güzel hikayeler biraz olsun arada insanın beynini boşaltmaya yarıyor en azından.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder